Q Valley Kumquat
H διαδρομή μας

Η Q TRADE ιδρύθηκε το 2017 από τον Κωνσταντίνο Μπέσκα, πραγματοποιώντας έτσι το όνειρο του να ασχοληθεί με τις αγροτικές καλλιέργειες, στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, τη Γλυκή Θεσπρωτίας, ένα χωριό στις πηγές του ποταμού Αχέροντα.

 

Η οικογένεια Μπέσκα επέλεξε το κουμκουάτ ως καλλιέργεια για την ιδιαίτερα ξεχωριστή γεύση του αλλά και τη διατροφική του αξία και δημιούργησε τη σειρά παραδοσιακών προϊόντων Q VALLEY, με στόχο την ελληνική αγορά και το εξωτερικό. 

 

Σήμερα, στα 30 στρέμματα που διαθέτει η εταιρεία στο χωριό Γλυκή, καλλιεργούνται ήδη 3000 δέντρα κουμκουάτ, ακολουθώντας πιστά, τα μέτρα που απαιτούνται για την πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας. Άλλωστε, η γεωγραφική θέση του κτήματος και το ήπιο κλίμα της περιοχής, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για να ευδοκιμήσει η συγκεκριμένη καλλιέργεια. 

 

Η παραγωγή διατίθεται ως νωπό φρούτο, μεταποιείται µε χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο ως μαρμελάδα, chutney & γλυκό του κουταλιού, σύμφωνα με το πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης ISO 22000, για την ασφάλεια των τροφίμων.

 

Ειδικότερα, η εταιρεία στοχεύει στην παραγωγή νωπών καρπών κουμκουάτ (BIO), στην επεξεργασία τους, συσκευασία τους και στη διανομή τους στην Ελλάδα αλλά κυρίως στο εξωτερικό, επενδύοντας σε καινοτόμες τεχνολογίες για το σκοπό αυτό.  

 

Q-Valley
3000 δέντρα kumquat σε 30 στρέμματα γης

3000 δέντρα kumquat σε 30 στρέμματα γης

100% φυσικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά & τεχνητά χρώματα

100% φυσικά προϊόντα χωρίς συντηρητικά & τεχνητά χρώματα

Παραγωγή με χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο

Παραγωγή με χειροποίητο παραδοσιακό τρόπο

ΣΤΟΧΟΣ

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία μιας σειράς προϊόντων καθετοποιημένης παραγωγής (μαρμελάδες, γλυκά, λικέρ, κλπ.) και η δημιουργία εργαστηρίου επεξεργασίας των προϊόντων αυτών, με απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναμικού στο χωριό Γλυκή Θεσπρωτίας. 

Οι περαιτέρω στόχοι μας είναι η προώθηση της γης και των προϊόντων της μέσω του αγροτουρισμού, η αξιοποίηση και η προώθηση τοπικών φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων και η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (πεζοπορία κλπ.). 

ΣΤΟΧΟΣ